Teks ucapan sempena majlis pelancaran kembara perpaduan @ kampus / Prof. Datuk Ts. Dr. Roziah Mohd Janor - Mohd Janor, Roziah (2023)
Pada kesempatan ini saya ingin mengalu-alukan kehadiran Yang Berhormat Datuk Aaron Ago anak Dagang, Menteri Perpaduan Negara ke Universiti yang berintensifkan penyelidikan, inovasi, pengkomersilan dan Penglibatan Masyarakat. Ucapan ribuan terima kasih diucapkan kepada pihak Kementerian Perpaduan Negara kerana telah memilih UiTM Cawangan Selangor sebagai institusi pengajian tinggi pertama di Malaysia bagi melaksanakan Program Kembara Perpaduan @ Kampus. Pemilihan ini merupakan suatu pengiktirafan yang sangat kami hargai dan banggakan.