Teks ucapan sempena Majlis Ikrar Bebas Rasuah Universiti Teknologi MARA / Prof. Datuk Ts. Dr. Roziah Mohd Janor - Mohd Janor, Roziah (2023)
Penganjuran Majlis Ikrar Bebas Rasuah hari ini sangat signifikan dalam memberikan penekanan betapa pentingnya isu rasuah. Dalam konteks ini, UiTM bersama pihak SPRM berpadu sinergi, lebih-lebih lagi untuk memantapkan penyampaian perkhidmatan kepada pemegang taruh. Melalui Mesyuarat Majlis Eksekutif Universiti (MEU) bilangan 19 tahun 2022, Universiti bersetuju untuk menginstitusikan penganjuran Majlis Ikrar Bebas Rasuah ini apabila berlakunya pertukaran sama ada Ketua Jabatan atau penggabungan beberapa jabatan menjadi jabatan yang baharu. Malahan, tarikh 5 November pada setiap tahun juga telah ditetapkan sebagai Hari Integriti peringkat UiTM.