Teks ucapan sempena Majlis Perasmian Karnival Kerjaya & Keusahawanan UiTM Cawangan Selangor 2023 / Prof. Datuk Ts. Dr. Roziah Mohd Janor - Mohd Janor, Roziah (2023)
Penganjuran program ini dilihat sebagai suatu usaha berterusan pihak UCS khususnya dan UiTM amnya dalam membantu aspek meningkatkan kebolehpasaran graduan dan aspek keusahawanan di kalangan pelajar tahun akhir, graduan dan para mahasiswa. Melalui kolaborasi yang terbina melalui nilai 'sinergi' setiap Bahagian, Unit, Kolej Pengajian dan Fakulti di UCS ini, diharapkan dapat mencapai matlamat yang dirancang. Dengan adanya program ini, pelajar dapat mengetahui tatacara pengendalian aktiviti pelajar dalam konteks program dan pendidikan keusahawanan.