Raja libas sepak takraw negara: Tuan Haji Sahak Bin Mohd Yassin / Nurul Aina Akmal Fadzil ... [et al.] - Akmal Fadzil, Nurul Aina; Noordin, Nur Fasiha; Mat Yatin, Saiful Farik; Mansor, Ahmad Nazri; Mazlan, Mazwani Ayu (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2020)
Artikel ini adalah berdasarkan daripada sumber pembacaan, kajian dan sumber lisan yang telah dijalankan bersama Raja Libas Sepak Takraw Malaysia pada zaman kegemilangan sukan ini iaitu Tuan Haji Sahak Bin Mohd Yassin. Melalui sumber lisan yang telah dijalankan, beliau telah menceritakan serba sedikit latar belakang beliau sebagai pemain Sepak Takraw pada awal tahun 70-an. Minatnya kepada sukan ini bermula sejak di bangku sekolah lagi. Kesan daripada kegigihan dan cara latihan yang sangat konsisten pada setiap hari menyebabkan beliau digelar sebagai Raja Libas Sukan Sepak Takraw pada era 70-an. Artikel ini juga menceritakan tentang pengalaman pahit dan manis beliau sebagai pemain Sepak Takraw negara sehingga beliau bersara dari menjadi pemain kebangsaan. Artikel ini turut menyatakan pandangan dan pendapat beliau tentang perkembangan Sepak Takraw pada masa kini.