Teks ucapan sempena memorandum persefahaman antara Universiti Teknologi MARA dan Pentagon Math Sdn. Bhd. dan Non-Disclosure Agreement (NDA) UiTM dan Anak Syarikat FGV Holdings Berhad / Prof. Datuk Ts. Dr. Roziah Mohd Janor - Mohd Janor, Roziah (2023)
Alhamdulillah, syukur kita kepada Allah SWT kerana pada pagi ini dapat kita bersama-sama menghadiri majlis pertukaran Memorandum Persefahaman (MoU) antara Universiti Teknologi MARA dan Pentagon Math Sdn. Bhd. dan juga Majlis Pertukaran Perjanjian Tanpa Pendedahan (NDA) dengan anak syarikat FGV Holdings Berhad iaitu FGV Agri Services Sdn. Bhd., FGV Agri & Research Sdn. Bhd. dan FGV Fertiliser Sdn. Bhd. Kerjasama yang dijalinkan hari ini akan memberi manfaat kepada pelbagai pihak. Misalnya, Pentagon Math Sdn. Bhd., merupakan syarikat yang menghasilkan program inovatif berkaitan pendidikan matematik berteraskan Al-Quran dapat membantu pihak UiTM untuk memperkenalkan hasil inovasinya kepada masyarakat umum melalui kaedah pemasaran yang dilaksanakan oleh Pentogan Math Sdn. Bhd. Sementara itu, melalui perjanjian Tanpa Pendedahan (NDA) dengan syarikat FGV Agri Services Sdn.Bhd., FGV Agri & Research Sdn. Bhd. dan FGV Fertiliser Sdn.Bhd., dapat memberikan manfaat kepada UiTM untuk menjalankan penyelidikan dan penulisan, penghasilan buku, seminar, mewujudkan pusat kecemerlangan (CoE) iaitu International Center of Oil Palm (ICOP) dan Program pensijilan dan pengijazahan melalui modul-modul yang telah dibangunkan oleh ICEPS.