Teks ucapan sempena majlis perasmian penutup ekspo selangkah ke UiTM 2023 / Prof. Datuk Ts. Dr. Roziah Mohd Janor - Mohd Janor, Roziah (2023)
Penganjuran Ekspo Selangkah ke UiTM ini dilihat sebagai satu usaha berterusan UiTM dalam membantu mempromosikan program UiTM kepada bakal pelajar lepasan SPM dan STPM. Dari penganjuran ini, bakal pelajar dapat mengenali kesesuaian program dengan minat dan kelayakan mereka. Melalui platform ini, bakal pelajar dan ibu bapa didedahkan dengan maklumat program pengajian yang telah disampaikan melalui taklimat, sesi penerangan serta pertemuan bersemuka dengan wakil fakulti dan kolej pengajian.