Teks ucapan sempena Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Tahun 2022 / Prof. Datuk Ts. Dr. Roziah Mohd Janor - Mohd Janor, Roziah (2023)
Majlis seumpama ini amat signifikan dalam sesebuah organisasi. Ia merupakan wadah untuk menzahirkan tanda penghargaan dan pengiktirafan kepada staf yang telah menunjukkan prestasi cemerlang di dalam perkhidmatan mereka. Untuk mencapai kecemerlangan, bukan satu perkara yang mudah. Ia memerlukan usaha yang berlipat ganda, kecekalan, kewibawaan, ehsan dan yang pastinya, D.N.A UiTM terpahat di sanubari. Nilai E.S.I dan iDART juga perlu sentiasa diterapkan dalam setiap tugas yang diamanahkan.