MÉTODE PREVIEW, QUESTION, READ, SUMMARY, AND TESTDINA PANGAJARAN MACA PAMAHAMAN CARITA PONDOK: Studi Kuasi Ékspérimén ka Siswa Kelas VIII A SMPN 1 Lembang Taun Ajar 2022/2023 - Destyara Savitri, - (2023)
Kasang tukang ieu panalungtikan nyaéta kurangna kamampuh siswa dina maca pamahaman carita pondok. Loba kénéh siswa anu anu can maham eusi carita pondok basa Sunda. Ku kituna, dina ngagunakeun métode PQRST bisa ngungkulan pasualan anu karandapan ku siswa.Ieu panalungtikan miboga tujuan pikeun ngadéksripsikeun; 1) kamampuh siswa dina maca pamahaman carita poondok saméméh ngagunakeun métode PQRST; 2) Kamampuh siswa dina maca pamahaman carita pondok sabada ngagunakeun métode PQRST; jeung 3) Béda anu signifikan antara kamampuh maca pamahaman carita pondok saméméh jeung sabada ngagunakeun métode PQRST. Dina ieu panalungtikan ngagunakeun pamerakan kuantitaf kalawan métode kuasi ékspérimén kalawan desain anu digunakeun one group pretest and posttest. Sumber data dina ieu panalungtikan nyaéta siswa kelas VIII A SMP Negeri 1 Lembang Taun Ajar 2022/2023 anu jumlahna 34 siswa, 17 siswa lalaki jeung 17 siswa awéwé kalawan instruména hasil tés siswa. Téhnik anu dipaké nyaéta téhnik tés. Hasil panalungtikan, nyaéta: 1) kamampuh siswa dina maca pamahaman carita poondok saméméh ngagunakeun métode PQRST; 2) Kamampuh siswa dina maca pamahaman carita pondok sabada ngagunakeun métode PQRST; jeung 3) Béda anu signifikan antara kamampuh maca pamahaman carita pondok saméméh jeung sabada ngagunakeun métode PQRST. Dumasar uji paramétrik (t-test), yén peunteun signifikan sig.(2-tailed) nyaéta 0,000 < 0,05, ku kituna H1 ditarima jeung H0 ditolak. Ieu ngabuktikeun yén aya béda anu signifikan antara kamampuh maca pamahaman carita pondok siswa kelas VIII A SMPN 1 Lembang Taun Ajar 2022/2023 saméméh jeung sabada ngagunakeun métode pangajaran PQRST. Penelitian ini dilatarbelakangi oleh kurangnya kemampuan siswa dalam membaca pemahaman cerita pendek. Masih banyak siswa yang merasa belum paham dalam isi cerita pendek Bahasa Sunda. Dengan demikian, dalam menggunakan metode PQRST diharapkan dapat mengatasi permasalahan yang dihadapi siswa. Peneliti ini bertujuan untuk mendeskripsikan: 1) Kemampuan siswa dalam membaca pemahaman cerita pendek sebelum menggunakan metode PQRST; 2) Kemampuan siswa dalam membaca pemahaman cerita pendek sesudah menggunakan méetode PQRST; dan 3) Terdapat perbedaan yang signifikan antara kemampuan membaca pemahaman carita pondok siswa sebelum dan sesudah menggunakan metode PQRST. Dalam penelitian ini menggunakan pendekatan kuantitaf dengan metode kuasi eksperimen semu dengan desain yang digunakan one group pretest and posttest. Sumber data dalam penelitian ini adalah siswa kelas VIII A SMP Negeri 1 Lembang Tahun Ajaran 2022/2023 yang berjumlah 34 siswa, 17 siswa laki-laki dan 17 siswa perempuan dengan instrument hasil tes siswa. Teknik yang digunakan ialah teknik tes. Hasil penelitian adalah 1) Kemampuan siswa dalam membaca pemahaman cerita pendek sebelum menggunakan metode PQRST; 2) Kemampuan siswa dalam membaca pemahaman cerita pendek sesudah menggunakan méetode PQRST; dan 3) Terdapat perbedaan yang signifikan antara kemampuan membaca pemahaman carita pondok siswa sebelum dan sesudah menggunakan metode PQRST. Berdasarkan uji parametric (uji-t ), bahwa nilai signifikan sig.(2 tailed) adalah 0,000 < 0,05, maka H1 diterima dan H0 ditolak. Artinya hipotesis diterima. Hal ini membuktikan bahwa terdapat perbedaan yang signifikan antara kemampuan membaca pemahaman cerita pendek siswa kelas VIII A SMPN 1 Lembang Tahun Ajaran 2022/2023 sebelum dan sesudah menggunkan métode pembelajaran PQRST. This study was motivated by the lack of students ability to read comprehension of "carita pondok" . There are still many students who feel they do not understand the content of Sundanese short stories. Thus, using the PQRST method is expected to overcome the problems faced by students. This researcher aims to describe: 1) Students' ability in reading comprehension of "carita pondok" before using the PQRST method; 2) Students' ability in reading comprehension of "carita pondok" after using the PQRST method; and 3) There is a significant difference between students' reading comprehension ability before and after using the PQRST method. This study used a quantitative approach with a quasi quasi experimental method with the design used one group pretest and posttest. The source of data in this study was class VIII A students of SMP Negeri 1 Lembang in the academic year 2022/2023 which amounted to 34 students, 17 male students and 17 female students with the instrument of student test results. The technique used is the test technique. The results of the study are 1) Students' ability in reading comprehension of "carita pondok" before using the PQRST method; 2) Students' ability in reading comprehension of "carita pondok" after using the PQRST method; and 3) There is a significant improvement in students' reading comprehension ability before and after using the PQRST method. Based on the parametric test (t-test), the significant value sig.(2 tailed) is 0.000 < 0.05, thus H1 is accepted, and H0 is rejected. This means that the hypothesis is accepted. This proves that there is a significant difference in the students' comprehension reading ability of "carita pondok" in the eighth-grade students of SMPN 1 Lembang in the academic year 2022/2023 before and after using the PQRST learning method.