MODÉL TALKING STICKDINA PANGAJARAN MACA DONGÉNG:Studi Kuasi Ékspérimén ka Siswa Kelas VII-C SMP Negeri 7 Bandung Taun Ajar 2022/2023 - Fikri Firmansyah, - (2023)
Kasang tukang ieu panalungtikan nyaéta kurangna kamampuh siswa dina maca dongéng. Loba kénéh siswa dianggap kurang dina pangajaran dongéng. Ku kituna, dina modél pangajaran Talking Stick dipiharep bisa ngungkulan masalah anu karandapan ku siswa. Ieu panalungtikan miboga udagan pikeun ngadéskripsikeun: 1) kamampuh siswa dina maca dongéng saméméh ngagunakeun modél Talking Stick; 2) kamampuh siswa dina maca dongéng sabada ngagunakeun modél Talking Stick; jeung 3) béda anu signifikan antara kamampuh maca dongéng siswa saméméh jeung sabada ngagunakeun modél Talking Stick. Dina ieu panalungtikan ngagunakeun pamarekan kuantitatif kalawan métode kuasi ékspérimén kalawan desain anu digunakeun one group pre-test and post-test. Sumber data dina ieu panalungtikan nyaéta siswa kelas VII-C SMP Negeri 7 Bandung taun ajar 2022/2023 anu jumlahna 31 siswa, 16 awéwé jeung 15 lalaki kalawan instruménna hasil tés siswa. Téhnikna nyaéta téhnik tés pilihan ganda. Hasil panalungtikan nyaéta, 1) kamampuh siswa dina maca dongéng saméméh ngagunakeun modél Talking Stick; 2) kamampuh siswa dina maca dongéng sabada ngagunakeun modél Talking Stick; jeung 3) béda anu signifikan antara kamampuh maca dongéng siswa saméméh jeung sabada ngagunakeun modél Talking Stick dumasar uji paramétris (ttest). Yén nilai signifikasi (sig. 2-tailed) nyaéta 0,000 < 0,05, ku kituna H1 ditarima atawa H0 ditolak. Hartina hipotésis ditarima. Ieu hal ngabuktikeun yén aya béda anu signifikan antara kamampuh maca dongéng siswa kelas VII-C SMP Negeri 7 Bandung taun ajar 2022/2023 saméméh jeung sabada ngagunakeun modél Talking Stick. Penelitian ini dilatarbelakangi oleh kurangnya kemampuan siswa dalam membaca dongeng. Masih banyak siswa yang merasa kurang dalam pembelajaran dongeng. Dengan demikian, dalam menggunakan model Talking Stick diharapkan dapat mengatasi permasalahan yang dihadapi siswa. Penelitian ini bertujuan untuk mendeskripsikan: 1) kemampuan siswa dalam membaca dongeng sebelum menggunakan model Talking Stick; 2) kemampuan berbicara siswa setelah menggunakan model Talking Stick; dan 3) Terdapat perbedaan yang signifikan antara kemampuan membaca dongeng siswa sebelum dan sesudah menggunakan model Talking Stick. Dalam penelitian ini menggunakan analisis kuantitatif dengan metode eksperimen semu dengan desain yang digunakan one group pre-test dan post-test. Sumber data dalam penelitian ini adalah siswa kelas VII-C SMP Negeri 7 Bandung tahun pelajaran 2022/2023 yang berjumlah 31 siswa, 16 perempuan dan 15 lakilaki dengan instrumen hasil tes siswa. Tekniknya adalah teknik tes pilihan ganda. Hasil penelitian adalah, 1) kemampuan siswa dalam membaca dongeng sebelum menggunakan model pembelajaran Talking Stick; 2). kemampuan membaca siswa setelah menggunakan model pembelajaran Talking Stick; dan 3) Perbedaan yang signifikan antara kemampuan membaca dongeng siswa sebelum dan sesudah menggunakan model pembelajaran Talking Stick berdasarkan uji parametrik (uji-t), bahwa nilai signifikansi (sig. 2-tailed) adalah 0,000 < 0,05, maka H1 diterima atau H0 ditolak. Artinya hipotesis diterima. Hal ini membuktikan bahwa terdapat perbedaan yang signifikan antara kemampuan membaca dongeng siswa kelas VII-C SMP Negeri 7 Bandung tahun pelajaran 2022/2023 sebelum dan sesudah menggunakan model pembelajaran Talking Stick. This research is motivated by the students' lack of ability in reading fairy tales. Many students still feel inadequate in learning about fairy tales. Therefore, the use of the Talking Stick model is expected to address the issues faced by the students. The objectives of this research are as follows: 1) to describe the students' ability in reading fairy tales before using the Talking Stick model; 2) to assess the students' speaking ability after using the Talking Stick model; and 3) to determine whether there is a significant difference between the students' ability in reading fairy tales before and after using the Talking Stick model.The research employs a quantitative analysis with a quasiexperimental method, using a one-group pre-test and post-test design. The data source for this study consists of 31 students from class VII-C at SMP Negeri 7 Bandung, with 16 female students and 15 male students. The data is collected using a multiple-choice test technique.The results of the research show that: 1) the students' ability in reading fairy tales before using the Talking Stick teaching model; 2) the students' reading ability after using the Talking Stick teaching model; and 3) there is a significant difference between the students' ability in reading fairy tales before and after using the Talking Stick teaching model, based on the parametric test (t-test). The significance value (sig. 2-tailed) is 0.000 < 0.05, indicating that H1 is accepted or H0 is rejected. This means the hypothesis is accepted. This result proves that there is a significant difference in the students' ability to read fairy tales in class VII-C at SMP Negeri 7 Bandung during the academic year 2022/2023 before and after using the Talking Stick teaching model.