ANALISIS STRUKTUR JEUNG AJÉN MORAL DINA KUMPULAN NASKAH DRAMA "KALANGKANG URANG" KARYA ARTHUR S. NALAN - Eryanti, Wulan Nur (2015)
Kasang tukang ieu panalungtikan téh enggoning ngungkab ajén moral anu nyangkaruk dina kumpulan naskah drama Kalangkang Urang nu bisa dijadikeun conto dina kahirupan di masarakat. Dina ieu panalangtikan dideskripsikeun struktur carita anu ngawengku téma, galur, tokoh, watek, latar, jeung amanat, sarta ajén moral tina tujuh naskah drama anu aya di jerona. Metode anu digunakeun nya éta metode deskriptif analitik kalayan téhnik studi pustaka jeung analisis data. Hasil tina ieu panalungtikan nya éta, kahiji struktur carita; téma anu nyangkaruk dina unggal naskah drama di antarana téma kaagamaan, cinta, pulitik, moral, jeung sosial; galur anu digunakeun nya éta galur mérélé jeung galur mobok tengah; tokoh anu dianalisis nya éta tokoh utama jeung tokoh tambahan; watek tokoh kapanggih ku cara niténan paripolahna, omonganana, pikiranana, kaayaan fisikna, jeung naon anu dikedalkeun sarta dipikirkeun ku tokoh ngeunaan dirina sorangan; latar nu kapanggih nya éta latar tempat, latar waktu, jeung latar kaayaan; dina unggal dramana miboga amanat nu positif nu bisa diterapkeun kana kahirupan sapopoé. Kadua ajén moral, hasil anu kapanggih dina ieu kumpulan naskah drama aya 31 ajén moral, diantarana kapanggih 6 ajén moral manusa ka Pangéran, 7 ajén moral manusa ka diri sorangan, 14 ajén moral manusa ka manusa séjén, 2 ajén moral manusa ka alam, jeung 2 ajén moral manusa pikeun ngahontal kapuasan lahiriah jeung batiniah.