MODÉL FIELD TRIP PIKEUN PANGAJARAN NULIS CARITA PONDOK - Rosita, Rita (2015)
Kasang tukang ieu panalungtikan nya éta kurang nyugemakeunna kamampuh siswa dina pangajaran nulis carita pondok. Ieu panalungtikan miboga tujuan pikeun ngadeskripsikeun kamampuh nulis carita pondok saméméh jeung sabada ngagunakeun modél Field Trip. Métode anu digunakeun dina ieu panalungtikan nya éta métode studi kuasi ékspérimén, kalawan desain one group pretest postest design. Sumber data dina ieu panalungtikan nya éta siswa kelas VIII-3 SMP Negeri 16 Bandung. Variabel bébas dina ieu panalungtikan nya éta Modél Field Trip sedengkeun variabel kaugerna nya éta kamampuh nulis carita pondok siswa. Instrumén anu digunakeun pikeun ngumpulkeun data nya éta instrumén tés. Data anu geus aya diolah ngagunakeun analisis t test. Dumasar hasil panalungtikan anu geus dilaksanakeun, rata-rata hasil diajar nulis carita pondok siswa kelas VIII-3 saméméh ngagunakeun modél Field Trip nya éta (67) can saluyu jeung Kriteria Ketuntasan Minimal (KKM), sedengkeun rata-rata sabada ngagunakeun modél Field Trip nya éta (75) geus saluyu jeung Kriteria Ketuntasan Minimal (KKM). Sabada dilakukeun analisis ngagunakeun t test harga titung (7,96) > ttabél (2,46). Hartina, modél Field Trip bisa ngaronjatkeun kamampuh nulis carita pondok siswa kelas VIII-3 SMP Negeri 16 Bandung