MODÉL PANGAJARAN EXAMPLES NON EXAMPLES PIKEUN NGARONJATKEUN KAMAMPUH NULIS CARITA PONDOK: Studi Kuasi Ékspérimén ka Siswa Kelas X-Farmasi SMK Puragabaya Kota Bandung Taun Ajaran 2015/2016 - Rini, Dwi Sulistya (2016)
Ieu panalungtikan miboga tujuan pikeun ngukur ngaronjatna hasil siswa diajar jeung larapna modél pangajaran. Modél anu digunakeun dina ieu panalungtikan nya éta modél pangajaran Examples non Examples dina pangajaran nulis carita pondok. Métode anu digunakeun dina ieu panalungtikan nya éta métode kuasi ékspérimén. Sumber data dina ieu panalungtikan nya éta hasil peuteun nulis carita pondok 4 urang siswa lalaki, jeung 21 urang siswa awéwé kelas X-Farmasi SMK Puragabaya Kota Bandung Taun Ajaran 2015/2016. Téhnik anu digunakeun nya éta téhnik tés, kalayan ngagunakeun instrumén soal tés tinulis. Dumasar kana hasil panalungtikan, rata-rata peuteun nulis carita pondok siswa kelas X-Farmasi SMK Puragabaya Kota Bandung Taun Ajaran 2015/2016 saméméh ngagunakeun modél pangajaran Examples non Examples nya éta can mampuh (57,92) ngahontal KKM, sedengkeun rata-rata peunteun nulis carita pondok sabada ngagunakeun modél pangajaran Examples non Examples kawilang mampuh (85,00) ngahontal KKM. Tina hasil uji hipotésis dihasilkeun data titung (19,34) > ttabel (2,49), ieu hal nétélakeun yén hipotesis kerja (Ha) ditarima jeung hipotesis nol (Ho) ditolak. Ku kituna, kabukti yén modél pangajaran Examples non Examples bisa ngaronjatkeun hasil diajar nulis carita pondok ka siswa kelas X-Farmasi SMK Puragabaya Kota Bandung Taun Ajaran 2015/2016.; Penelitian ini bertujuan untuk mengukur peningkatan hasil belajar siswa dan penggunaan model pembelajaran. Model yang digunakan dalam penelitian adalah model pembelajaran Examples non Examples pada pembelajaran menulis cerita pendek. Metode yang digunakan dalam penelitian ini adalah metode kuasi eksperimen. Sumber data dalam penelitian ini adalah hasil nilai menulis cerita pendek siswa kelas X-Farmasi SMK Puragabaya Kota Bandung Tahun Ajaran 2015/2016, dengan jumlah 4 orang siswa laki-laki dan 21 orang siswa perempuan. Tekhnik yang digunakan adalah tekhnik tes, dengan instrumen lembar soal tes tulis. Berdasarkan hasil penelitian diketahui rata-rata hasil nilai menulis cerita pendek siswa kelas X-Farmasi SMK Puragabaya Kota Bandung Tahun Ajaran 2015/2016 sebelum menggunakan model pembelajaran Examples non Examples yaitu belum mampuh (57,92) mencapai KKM, sedangkan rata-rata hasil nilai menulis cerita pendek setelah menggunakan model pembelajaran Examples non Examples yaitu sudah mampuh (85,00) mecapai KKM. Dari hasil uji hipotesis diperoleh titung (19,34) > ttabel (2,49), hal ini menyatakan bahwa hipotesis kerja (Ha) diterima dan hipotesis nol (Ho) ditolak. Dengan demikian terbukti bahwa model pembelajaran Examples non Examples dapat meningkatkan hasil belajar menulis cerita pendek pada siswa kelas X-Farmasi SMK Puragabaya Kota Bandung Tahun Ajaran 2015/2016.; This recent study aims to find out the improvement of students learning output as well as the use of certain learning model. The learning model used in this study is the Examples non Examples learning model in learning to write a short story. Quasi-experimental method is employed in this study. The main data sources are students' grades of writing short stories from Class X-Pharmaceutical SMK Puragabaya Bandung Academic Year 2015/2016, 4 males and 21females. The technique used is testing, and booklet written tests are the instruments. The findings of this study showed that students mean in writing short stories of Class X-Pharmaceutical SMK Puragabaya Bandung Academic Year 2015/2016 before using the Examples non Examples learning model is not able to accomplish the KKM (57.92), while students mean in writing short stories after using the Examples non Examples learning model is able to accomplish the KKM (85.00). Then, the result of hypothesis testing showed that tcount (19,34) > ttable (2,49), which indicated that the working hypothesis (Ha) is accepted and the null hypothesis (Ho) is rejected. Therefore, it proofed that the Examples non Examples learning model can improve students learning output writing short stories at Class X-Pharmaceutical SMK Puragabaya Bandung Academic Year 2015/2016.