MODÉL COMPLETE SENTENCEPIKEUN NGARONJATKEUN KAMAMPUH NYARITA SISWA DINA MATÉRI PANGAJARAN PANATA ACARA. - Muchlis, Gusfar Fajar (2016)
Tujuan ieu panalungtikan nya éta pikeun ngadéskripsikeun kamampuh nyarita siswa kelas XII C6 SMA Pasundan 1 Bandung dina matéri pangajaran panata acara saméméh jeung sanggeus ngagunakeun modél complete sentence, sarta mikanyaho béda anu signifikan kamampuh nyarita siswa dina matéri pangajaran panata acara saméméh jeung sanggeus ngagunakeun modél complete sentence. Métode dina ieu panalungtikan ngagunakeun métode kuasi ékspérimén. Désain anu digunakeun dina ieu panalungtikan nya éta pretest and posttest group. Instrumén anu digunakeun nya éta tés lisan atawa nyarita. Dumasar hasil panalungtikan bisa dicindekkeun yén 1) kamampuh nyarita siswa dina matéri pangajaran panata acara saméméh ngagunakeun modél complete sentence kalawan hasil pratés 66,55 tina kritéria ketuntasan minimal 78,00; 2) kamampuh nyarita siswa dina matéri pangajaran panata acara sanggeus ngagunakeun modél complete sentence kalawan hasil postés 81,21; 3) aya béda nu signifikan tina hasil kamampuh nyarita siswa dina matéri pangajaran panata acara saméméh jeung sanggeus ngagunakeun modél complete sentence kalawan peunteun pratés 66,55 ngaronjat jadi 81,21 kalawan béda 14,66. Hasil uji hipotésis data t_itung (19,79) >t_tabél (2,46). Hartina hipotésis alternatif (Ha) ditarima jeung hipotésis nol (Ho) ditolak. Bisa dicindekkeun yén modél complete sentence bisa ngaronjatkeun kamampuh nyarita siswa kelas XII C6 SMA Pasundan 1 Bandung taun ajaran 2015/2016 dina matéri pangajaran panata acara.;--- Tujuan penelitian ini adalah untuk mendeskripsikan kemampuan berbicara siswa kelas XII C6 SMA Pasundan 1 Bandung pada materi pembelajaran pembawa acara sebelum dan sesudah menggunakan model complete sentence, serta untuk mengetahui perbedaan yang signifikan kemampuan berbicara siswa pada materi pembelajaran pembawa acara sebelum dan sesudah menggunakan model complete sentence. Metode pada penelitian ini menggunakan metode kuasi eksperimen. Desain yang digunakan pada penelitian ini adalah pretest dan postes group. Instrumen yang digunakan adalah tes lisan atau berbicara. Berdasarkan hasil penelitian bisa disimpulkan bahwa 1) kemampuan berbicara siswa pada materi pembelajaran pembawa acara sebelum menggunakan model complete sentence berdasarkan hasil prates 66,55 dari kriteria ketuntasan minimal 78,00; 2) kemampuan berbicara siswa pada materi pembelajaran pembawa acara setelah menggunakan model complete sentence berdasarkan hasil postes 81,21; 3) ada perbedaan yang signifikan dari hasil kemampuan berbicara siswa pada materi pembelajaran pembawa acara sebelum dan sesudah menggunakan model complete sentence berdasarkan nilai prates 66,55 meningkat menjadi 81,21 perbedaan hasil prates dengan postes yaitu 14,66. Hasil uji hipotésis data t_itung (19,79) >t_tabél (2,46). Artinya hipotésis alternatif (Ha) diterima dan hipotésis nol (Ho) ditolak. Bisa disimpulkan bahwa model complete sentence bisa meningkatkan kemampuan berbicara siswa kelas XII C6 SMA Pasundan 1 Bandung taun ajaran 2015/2016 pada materi pembelajaran pembawa acara.;--- The prupose of this research is to describe the ability of students of XII C6 class SMA Pasundan 1 Bandung on master of ceremony lesson before and after using of complete sentence model, also to know the significant difference of students speaking ability on master of ceremony lesson before and after using of complete sentence model. The method of this research is using quasi experiment method. The deisgn on this research is using pre test and post-test group. Instrument that used is oral test. Depending on the result of this research, can be concluded 1) The ability of students on master of ceremony lesson before using the complete sentence model depend on pre-test result is 66,55 from 78 minimal standard; 2) The ability of students on master of ceremony lesson after using the complete sentence model depend on post-test result is 81,21; 3) there is significant difference of the students speaking ability on master of ceremony lesson before and after using complete sentence model depend on pre-test result point 66,55 increase to 81,21 with the difference between pre-test and post-test 14,66. Result of the data hypothesis test t_itung (19,79) >t_tabél (2,46). It's mean alternate hypothesis (Ha) is accepted and zero hypothesis (Ho) is denied. Can be conclude that complete sentence model can improve the speaking ability of XII C6 SMA Pasundan 1 students academic year 2015/2016 on master of ceremony lesson.