MODEL PEMBELAJARAN MAKE A MATCH UNTUK MENINGKATKAN KEMAMPUAN MENULIS PAPARIKAN - Pratiwi, Kania Dastiana (2016)
Penelitian ini dilatarbelakangi oleh rendahnya kemampuan siswa dalam pembelajaran menulis khususnya pembelajaran menulis paparikan. Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui tingkat sigifikansi peningkatan kemampuan dalam keterampilan menulis paparikan di kelas VIII-A MTs Yamisa Ciwidey tahun ajaran 2015/2016 dengan menggunakan Model Pembelajaran Make a Match. Metode yang digunakan adalah studi kuasi eksperimen dengan desain pretest and posttest. Sumber data dalam penelitian ini adalah siswa kelas VIII-A MTs Yamisa Ciwidey tahun ajaran 2015/2016. Variabel bebas dalam penelitian ini adalah Model Pembelajaran Make a Match, sedangkan variabel terikatnya adalah kemampuan dalam keterampilan menulis paparikan. Instrumén yang digunakan dalam mengumpulkan data yaitu instrumén tes. Data yang diperoleh dianalisis menggunakan t test. Berdasarkan hasil penelitian yang telah dilakukan, rata-rata hasil belajar menulis paparikan siswa kelas VIII-A sebelum menggunakan model pembelajaran make a match yaitu (69) belum mencapai Kriteria Ketuntasan Minimal (KKM) , sedangkan rata-rata setelah menggunakan model pembelajaran make a match adalah (89) sudah mencapai Kriteria Ketuntasan Minimal (KKM). Setelah dilakukan analisis dengan t test diperoleh harga titung (3,53) > ttabél (2,42). Dengan demikian terbukti bahwa Model Pembelajaran Make a Match dapat meningkatkan hasil belajar menulis paparikan pada siswa kelas VIII-A MTs Yamisa Ciwidey Taun Ajaran 2015/2016.;---Kasang tukang dina ieu panalungtikan nya éta kurangna kamampuh siswa dina pangajaran nulis hususna nulis paparikan. Ieu panalungtikan miboga tujuan pikeun mikanyaho naha aya béda anu signifikan tina kamampuh nulis paparikan siswa kelas VIII-A MTs Yamisa Ciwidey taun ajaran 2015/2016 saméméh jeung sabada ngagunakeun modél pangajaran make a match. Métode anu digunakeun dina ieu panalungtikan nya éta métode studi kuasi ékspérimén, kalawan desain pretest and posttest. Sumber data dina ieu panalungtikan nya éta siswa kelas VIII-A MTs Yamisa Ciwidey. Variabel bébas dina ieu panalungtikan nya éta Modél Pangajaran Make a Match, sedengkeun variabel kaugerna nya éta kamampuh nulis paparikan siswa. Instrumén anu digunakeun pikeun ngumpulkeun data nya éta instrumén tés. Data anu geus aya diolah ngagunakeun analisis t test. Dumasar hasil panalungtikan anu geus dilaksanakeun, rata-rata hasil diajar nulis paparikan siswa kelas VIII-A saméméh ngagunakeun modél pangajaran make a match nya éta (69) can saluyu jeung Kritéria Ketuntasan Minimal (KKM), sedengkeun rata-rata sabada ngagunakeun modél pangajaran make a match nya éta (89) geus saluyu jeung Kriteria Ketuntasan Minimal (KKM). Sabada dilakukeun analisis ngagunakeun t test harga titung (3,53) > ttabél (2,42). Hartina, modél pangajaran make a match bisa ngaronjatkeun kamampuh nulis paparikan siswa kelas VIII-A MTs Yamisa Ciwidey taun ajaran 2015/2016.