SIKEP BASA SUNDA PARA PAJABAT DI LINGKUNGAN PAMARÉNTAH KABUPATÉN BANDUNG - Shinta Anggraeni, - (2018)
Ieu panalungtikan dikasangtukangan ku perluna kamampuh ngagunakeun basa Sunda pikeun para pajabat salaku pigur masarakat dina miara basa Sunda. Tujuan dina ieu panalungtikan nya éta pikeun ngadéskripsikeun sikep basa Sunda para pajabat di lingkungan Pamaréntah Kabupatén Bandung. Métode anu digunakeun dina ieu panalungtikan nyaéta métode déskriptif, kalayan téhnik obsérvasi jeung angkét. Instrumén panalungtikan anu digunakeun nya éta padoman angkét. Ieu panalungtikan ngadéskripsikeun sikep basa Sunda para pajabat di lingkungan Pamaréntah Kabupatén Bandung dumasar kana ciri-ciri sikep basa, nya éta kasatiaan basa, kareueus basa, jeung kasadaran kana ayana norma basa. Hasil panalungtikan némbongkeun yén kasatiaan para pajabat kana basa Sunda miboga sikep negatif, sok sanajan ngarasa penting tapi prak-prakanna langka digunakeun, sedengkeun kareueus para pajabat némbongkeun sikep positif. Nilik kana kasadaran para pajabat kana ayana norma basa Sunda némbongkeun sikep positif tapi can optimal, ku sabab pangaweruh para pajabat ngeunaan Tatakrama Basa Sunda masih héngkér. Hartina para pajabat ngarasa penting ngagunakeun basa Sunda, reueus boga basa Sunda, tapi kaweruh basa Sunda anu héngkér nyababkeun para pajabat langka ngagunakeun basa Sunda.