MODÉL PICTURE WORD INDUCTIVE DINA PANGAJARAN NULIS WARTA : Studi Kuasi Éksperimén ka Siswa Kelas VIII-G SMP Negeri 3 Ciamis Taun Ajar 2018/2019 - Gina Oktaviana, - (2019)
Kamampuh nulis warta siswa dianggap kurang, lantaran siswa can maham kana unsur-unsur warta, can bisa ngabédakeun aksara vokal Sunda saperti e, é, eu, jeung dina nyieun kalimah can bener. Tujuan tina ieu panalungtikan pikeun ngadéskripsikeun; kamampuh nulis warta siswa kelas VIII-G SMP Negeri 3 Ciamis saméméh ngagunakeun modél picture word inductive, kamampuh nulis warta siswa kelas VIII-G SMP Negeri 3 Ciamis sanggeus ngagunakeun modél picture word inductive, bédana kamampuh nulis warta siswa kelas VIII-G SMP 3 Ciamis saméméh jeung sanggeus ngagunakeun modél picture word inductive. Métode dina ieu panalungtikan nyaéta kuasi ékspérimén, kalayan ngagunakeun one group prettest postest design. Sumber data dina ieu panalungtikan nyaéta 33 siswa, ngawaengku 17 siswa lalaki jeung 16 siswa awéwé kelas VIII-G SMP Negeri 3 Ciamis taun ajar 2018/2019. Instrumén anu digunakeun dina ieu panalungtikan nyaéta soal paréntah. Hasil ieu panalungtikan nyaéta (1) kamampuh nulis warta siswa saméméh ngagunakeun modél picture word inductive, rata-rata peunteuna 61,51; (2) kamampuh nulis warta siswa sanggeus ngagunakeun modél picture word inductive, rata-rata peunteuna 83,06; (3) aya bédana kamampuh nulis warta siswa saméméh jeung sanggeus ngagunakeun modél picture word inductive, dibuktikeun tina hasil (Sig.2-tailed) nyaéta (0,000 < 0,05). Hartina yén H1 diterima atau H0 ditolak. Ieu hal nuduhkeun yén aya béda anu signifikan antara kamampuh nulis warta siswa ssaméméh jeung sanggeus ngagunakeun model picture word inductive.;Kemampuan siswa dalam menulis berita dianggap kurang karena belum memahami unsur-unsur berita, belum bisa membedakan huruf vokal Sunda e, é, eu dan dalam membuat kalimat masih kurang baik. Tujuan dari penelitian ini mendeskripsikan; kemampuan menulis berita siswa sebelum menggunakan model picture word inductive; kemampuan menulis berita siswa sesudah menggunakan model picture word inductive; perbedaan kemampuan menulis berita siswa sebelum dan sesudah menggunakan model picture word inductive. Metode dalam penelitian ini adalah metode kuasi eksperimen dengan menggunakan one group prettest postest design. Sumber datanya adalah 33 siswa kelas VIII-G SMP Negeri 3 Ciamis Tahun Ajaran 2018/2019. Instrumen dalam penelitian ini menggunakan soal perintah. Hasil penelitian ini adalah (1) kemampuan menulis berita siswa sebelum menggunakan model picture word inductive memperoleh rata-rata nilai 61,51; (2) kemampuan menulis berita siswa sesudah menggunakan model picture word inductive rata-rata nilai 83,06; (3) ada perbedaan kemampuan menulis berita siswa sebelum dan sesudah menggunakan model picture word inductive dibuktikan dengan hasil (Sig.2-tailed) yaitu (0,000 < 0,05). Yang berarti bahwa H1 diterima atau H0 ditolak. Hal ini menunjukkan bahwa ada beda yang signifikan antara kemampuan menulis berita siswa sebelum dan sesudah memakai model picture word inductive.;The ability of students in writing news is still lack because they do not understand yet about the elements of news, they can not distinguish the Sundanese vowels of e, é, eu and making sentence is not properly. The purpose of this study is to describe; the ability of writing news to students before using the inductive picture word model, the ability of writing news student after using an inductive picture word model, a difference in the ability to writing news before and after using an inductive picture word model. The method in this study is the quasi-experimental method by using the one group prestest posttest design. The data source is 33 students of class VIII-G of SMP Negeri 3 Ciamis Academic Year 2018/2019. The instrument in this study uses command questions. The results of this study are (1) the ability of students to write news before using the inductive picture word model to obtain an average value of 61.51; (2) the ability of students to write news after using the picture word inductive learning model with an average value of 83.06; (3) there is a significant difference between the ability of students to writing news before and after using an inductive picture word model as evidenced by the results (Sig.2-tailed), namely (0,000 <0,05). Which means that H1 is accepted or H0 is rejected. This shows that there is a significant difference between the ability to write news before and after using the picture word inductive model.