MÉDIA PHOTOSTORY DINA PANGAJARAN NULIS IKLAN LAYANAN MASYARAKAT: Studi Kuasi Ékspérimén di Kelas VII B SMP Laboratorium Percontohan UPI Taun Ajar 2017/2018 - Leni Anggraeni, - (2018)
Ieu panalungtikan dikasangtukangan ku kurangna kamampuh siswa nulis iklan layanan masyarakat. Tujuan ieu panalungtikan nyaeta pikeun ngadeskripsikeun: 1) kamampuh nulis iklan layanan masarakat samemeh ngagunakeun media photostory; 2) kamampuh nulis iklan layanan masarakat sabada ngagunakeun media photostory; jeung 3) bedana kamampuh nulis iklan layanan masyarakat samemeh jeung sabada ngagunakeun media photostory. Metode anu digunakeun dina ieu panalungtikan nyaeta ngagunakeun tes ka siswa kelas VII B SMP Laboratorium Percontohan UPI taun ajar 2017/2018 anu jumlahna 26 siswa. Dumasar hasil panalungtikan: 1) kamampuh nulis iklan layanan masarakat sabada ngagunakeun media photostory ngahontal rata-rata peunteun 70,8 tina KKM 75; 2) kamampuh nulis iklan layanan masarakat sabada ngagunakeun media photostory ngaronjat jadi 78,5; sarta 3) aya beda anu signifikan antara samemeh jeung sabda ngagunakeun media photostory. Ieu hal katiteun tina hasil uji hipotesis yen t-itung (6,875)>t-tabel (2,485). Hartina, hipotesis alternatif (Ha) ditarima jeung hipotesis nl (H0) ditolak, kalawan ngagunakeun taraf kapercayaan 99%.;-- Penelitian ini dilatarbelakangi oleh kurangnya kemampuan menulis iklan layanan masyarakat. Tujuan penelitian ini yaitu untuk mendeskripsikan: 1) photostory, 2) kemampuan menulis iklan layanan masyarakat sesudah menggunakan media photostory; 3) perbedaan kemampuan menulis iklan layanan masyarakat sebelum dan sesudah menggunakan media photostory. Metode yang digunakan dalam penelitian ini adalah studi kasus eksperimen dengan desain penelitian one-group pretest and posttes. Adapun teknik mengumpulkan data dalam penelitian ini yaitu menggunakan tes kepada siswa kelas VII B SMP Laboratorium Percontohan UPI tahun ajaran 2017/2018 yang berjumlah 26 siswa. Berdasarkan hasil penelitian diketahui bahwa: 1) kemampuan menulis iklan layanan masyarakat sebelum menggunakan media photostory 70,8 dari KKM 75; 2) kemampuan menulis iklan layanan masyarakat sesudah menggunakan media photostory meningkat menjadi 78,5; dan 3) ada perbedaan yang signifikan antara kemampuan menulis iklan layanan amsyarakat sebelum dan sesudah menggunakan media photostory. Hal ini terlihat dari hasil uji hipotesis bahwa t-hitung (6,875) > t-tabel (2,485). Artinya hipotesis alternatif (Ha) diterima dan hipotesis nol (H0) ditolak, dengan menggunakan taraf kepercayaan 99%.;-- This research based on the lack of student's ability in writing public service advertisement. The purpose of this research was to describe: 1) writing skill public service advertisement after using photostory media; 2) writing skill public service advertisement after using photostory media; 3) difference in writing skill public service advertisement before and after using photostory media. This research uses a quasi eksperimental research method and one-group pretest and posttest design. The technique used in order to collect the data is skill tests of the student class VII B SMP Laboratorium Percontohan UPI the academic year 2017/2018 which amounted 26 students. Based on the research, that are: 1) writing skill public service advertisement before using photostory media the average is 70,8 of KKM 75; 2) writing skill public service advertisement after using photostory media the average increased to 28,5; 3) there are is a significan difference between writing skill public service advertisement before and after using photostory media. This is based on hypotesis test result that t-count (6,875) > t-table (2,485). That is, the alternative hypotesis (Ha) is accepted and the null hypotesis (H0) is rejected, with 99% trust rate.