MODÉL STUDENT TEAMS ACHIEVEMENT DIVISION (STAD) DINA PANGAJARAN NULIS PAPARIKAN : Studi Kuasi Éksperimén ka Siswa Kelas VIII-4 SMP Negeri 3 Bandung Taun Ajar 2017/2018 - Anis Siti Mardiah, - (2018)
Kasang tukang dina ieu panalungtikan nya éta kurangna kamampuh siswa dina nulis paparikan. Ieu panalungtikan miboga tujuan pikeun mikanyaho naha aya béda anu signifikan tina kamampuh nulis paparikan siswa kelas VIII-4 SMP Negeri 3 Bandung taun ajar 2017/2018 saméméh jeung sanggeus ngagunakeun modél Student Teams Achievement Division (STAD). Métode anu digunakeun dina ieu panalungtikan nya éta métode studi kuasi ékspérimén, kalawan desain one group pretest and posttest. Sumber data dina ieu panalungtikan nya éta siswa kelas VIII-4 SMP Negeri 3 Bandung taun ajar 2017/2018. Variabel bebas dina ieu panalungtikan nya éta modél Student Teams Achievement Division (STAD), sedengkeun variabel kaugerna nya éta kamampuh nulis paparikan siswa. Instrumén anu digunakeun pikeun ngumpulkeun data nya éta wangun tés. Data anu geus aya diolah ngagunakeun analisis t test. Dumasar hasil panalungtikan anu geus dilaksanakeun, rata-rata hasil diajar nulis paparikan siswa kelas VIII-4 SMP Negeri 3 Bandung taun ajar 2017/2018 saméméh ngagunakeun modél Student Teams Achievement Division (STAD) nya éta (69) can saluyu jeung Kritéria Ketuntasan Minimal (KKM), sedengkeun rata-rata sanggeus ngagunakeun modél Student Teams Achievement Division (STAD) nya éta (89) geus saluyu jeung Kritéria Ketuntasan Minimal (KKM). Sanggeus dilakukeun analisis ngagunakeun t test harga t_itung (3,53) > t_tabél (2.42) .Hartina modél Student Teams Achievement Division (STAD) bisa ngaronjatkeun kamampuh nulis paparikan siswa kelas VIII-4 SMP Negeri 3 Bandung taun ajar 2017/2018;---Penelitian ini dilatarbelakangi oleh rendahnya kemampuan siswa dalam menulis paparikan. Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui tingkat signifikansi peningkatan kemampuan dalam keterampilan menulis paparikan di kelas VIII-4 SMP Negeri 3 Bandung taun ajaran 2017/2018 dengan menggunakan modél Student Teams Achievement Divison (STAD). Metode yang digunakan adalah studi kuasi eksperimen dengan desain one group pretest and posttest. Sumber data dalam pnelitian ini adalah siswa kelas VIII-4 SMP Negeri 3 Bandung taun ajaran 2017/2018. Variabel bebas dalam penelitian ini adalah modél Student Teams Achievement Divison (STAD), sedangkan variabel terikatnya adalah kemampuan dalam keterampilan menulis paparikan. Instrumen yang digunakan dalam mengumpulkan data yaitu tes. Data yang diperoleh dianalisis mengguanakan t test. Berdasarkan hasil penelitian yang telah dilakukan rata-rata hasil belajar menulis paparikan siswa kels VIII-4 SMP Negeri 3 Bandung taun ajaran 2017/2018 sebelum menggunakan model Student Teams Achievement Divison (STAD) yaitu (69) belum mencapai Kriteria Ketuntasan Minimal (KKM), sedangkan rata-rata setelah menggunakan model Student Teams Achievement Divison (STAD) adalah (89) sudah mencapai Kriteria Ketuntasan Muinimal (KKM). Setelah dilakukan analisis dengan menggunakan t test diperoleh harga t_hitung (3,53) > t_tabel (2.42). Dengan demikian terbukti bahwa model Student Teams Achievement Divison (STAD) dapat meningkatkan hasil belajar menulis paparikan pada siswa kelas VIII-4 SMP Negeri 3 Bandung taun ajaran 2017/2018;---This research is based on the lack of ability of the student in writing of paparikan. This research is purposed for knowing the significanse of increasing the skill of writing a paparikan of the student of class VIII-4 SMP Negeri 3 Bandung 2017/2018 using model Student Teams Achievement Divison (STAD). The method that used in this research is experimental quasy study with one group pretest and posttest design. The source of data in this research is student of class VIII-4 SMP Negeri 3 Bandung 2017/2018. The independent variable in this research is model Student Teams Achievement Divison (STAD), and the dependent variable is this case is the skill of writing a paparikan. The instrument of collecting data used in this research is test instrument. After collecting it, data was analyzed using t test analysis. Based on this research, the level average of writing a paparikan of the under the KKM standard. After using model Student Teams Achievement Divison (STAD), the level was increased (69), which means it was above the KKM standard. In the term of t test analysis the result was t_hitung (3,53) > t_tabel (2.42). So it means it is approved that model Student Teams Achievement Divison (STAD) can be used to incrase the skill of writing a paparikan of the student of class VIII-4 SMP Negeri 3 Bandung 2017/2018.