MODÉL THINK-TALK-WRITE (TTW) DINA PANGAJARAN NYUSUN PETA KONSÉP DONGÉNG SASAKALA : Studi Kuasi Éksperimén ka Siswa Kelas VII.1 SMP Negeri 1 Bandung Taun Ajaran 2017/2018 - Serly Setiabudi, - (2018)
Dina ieu panalungtikan didéskripsikeun kamampuh nyusun peta konsép dongéng sasakala siswa kelas VII.1 SMP Negeri 1 Bandung taun ajaran 2017/2018 saméméh jeung sabada ngagunakeun modél Think-Talk-Write (TTW) sarta signifikansi modél Think-Talk-Write dina kamampuh nyusun peta konsép dongéng sasakala siswa kelas VII.1 SMP Negeri 1 Bandung taun ajaran 2017/2018. Sumber data dina ieu panalungtikan nya éta 26 siswa kelas VII.1 SMP Negeri 1 Bandung. Métode anu digunakeun dina ieu panalungtikan nyaéta métode kuasi ékspérimén kalawan desain one-group pretest and posttest. Téhnik ngumpulkeunna ku téhnik tés sarta téhnik ngolahna ngagunakeun software SPSS PASW versi 18, nya éta uji normalitas data, uji homogénitas data, jeung uji hipotésis ngagunakeun uji t. Hasil dina ieu panalungtikan, kapaluruh data nu ngagambarkeun kamampuh siswa saméméh jeung sabada ngagunakeun modél Think-Talk-Write. Saméméh ngagunakeun modél Think-Talk-Write, can aya siswa nu ngahontal peunteun di luhur KKM 70, sedengkeun sabada ngagunakeun modél Think-Talk-Write, aya 19 siswa anu geus ngahontal peunteun di luhur KKM 70. Dumasar hasil uji hipotésis bisa dicindekkeun yén hasil t statistik peunteunna 15,742 jeung signifikansina (Sig. 2-tailed) 0,000 kurang ti 0,05, ku kituna H1 ditarima jeung H0 ditolak. Jadi aya béda anu signifikan antara kamampuh nyusun peta konsép dongéng sasakala saméméh jeung sabada ngagunakeun modél Think-Talk-Write.;---Dalam penelitian ini dideskripsikan kemampuan menyusun peta konsep dongeng sasakala siswa kelas VII.1 SMP Negeri 1 Bandung tahun pelajaran 2017/2018 sebelum dan sesudah menggunakan model Think-Talk-Write (TTW) serta signifikansi model Think-Talk-Write dalam kemampuan menyusun peta konsep dongeng sasakala siswa kelas VII.1 SMP Negeri 1 Bandung tahun pelajaran 2017/2018. Sumber data dalam penelitian ini adalah 26 siswa kelas VII.1 SMP Negeri 1Bandung. Metode yang digunakan dalam penelitian ini adalah metode kuasi eksperimen dengan desain one-group pretest and posttest. Teknik mengumpulkannya dengan teknik tes serta mengolahnya menggunakan software SPSS PASW versi 18, yaitu uji normalitas data, uji homogenitas data, dan uji hipotesis menggunakan uji t. Hasil dalam penelitian ini, diketahui data yang menggambarkan kemampuan siswa sebelum dan sesudah. Sebelum menggunakan model Think-Talk-Write, belum ada siswa yang mencapai nilai di atas KKM 70, sedangkan sesudah menggunakan model Think-Talk-Write, ada 19 siswa yang sudah mencapai nilai di atas KKM 70. Berdasarkan hasil uji hipotesis, bisa disimpulkan bahwa hasil t statistic nilainya 15,742 dan signifikannya (Sig. 2-tailed) 0,000 kurang ti 0,05, oleh karena itu H1 diterima dan H0 ditolak. Jadi ada perbedaan yang signifikan antara kemampuan menyusun peta konsep dongeng sasakala sebelum dan sesudah menggunakan model Think-Talk-Write.