MÉDIA ANIMASI 2D DINA PANGAJARAN MACA PAMAHAMAN CARITA PONDOK (Studi Ékspérimén ka Siswa Kelas VIII MTs Al-Inayah Kota Bandung Taun Ajaran 2020/2021) - Ayunda Dini Lestari, - (2021)
Kasang tukang dina ieu panalungtikan nyaéta kurangna kamampuh maca pamahaman carita pondok siswa dina mangsa pandemi. Tujuan panalungtikan nyaéta pikeun ngadéskripsikeun kamampuh maca pamahaman carita pondok siswa nu ngagunakeun média Animasi 2D, siswa nu teu ngagunakeun média Animasi 2D, sarta bédana kamampuh maca nu ngagunakeun média Animasi 2D jeung nu teu ngagunakeun média Animasi 2D di kelas VIII MTs Al-Inayah Kota Bandung taun ajaran 2020/2021. Pamarekan nu digunakeun dina ieu panalungtikan nyaéta pamarekan kuantitatif, kalawan métode studi ékspérimén murni (True Experimental Design), anu desain Pretest-Posttest Control Group Design. Populasi dina ieu panalungtikan nyaéta siswa MTs Al-Inayah Kota Bandung taun ajaran 2020/2021. Sampelna nyaéta kelas VIII-E (anu ngagunakeun média Animasi 2D) jeung kelas VIII-C (nu teu ngagunakeun média Animasi 2D). Téknik ngumpulkeun data anu digunakeun dina ieu panalungtikan nyaéta tés tulis. Dumasar hasil panalungtikan, kamampuh maca pamahaman carita pondok siswa MTs-Al Inayah Kota Bandung taun ajar 2020/2021 nu ngagunakeun média Animasi 2D saméméhna kagolong kana katégori "sedeng" rata-ratana nyaéta 70.3, sabada ngagunakeun média Animasi 2D kagolong kana katégori "hadé" kalawan rata-ratana 90.0, sedengkeun nu teu ngagunakeun média Animasi 2D saméméhna kagolong kana katégori "sedeng" kalawan rata-ratana nyaéta 74.4, sabada teu ngagunakeun média Animasi 2D kagolong kana katégori "hadé" kalawan rata-ratana nyaéta 82.8. Sabada dilakukeun hasil uji statistik non parametris nilai Asymp sig. (2-tailed) nuduhkeun 0,016 < 0,05. H0 ditolak jeung Ha ditarima. Hartina aya béda anu signifikan antara kelas nu ngagunakeun média Animasi 2D jeung kelas nu teu ngagunakeun média Animasi 2D. Dumasar hasil ahir ieu panalungtikan, bisa dicindekkeun yén média Animasi 2D éféktif digunakeun dina pangajaran maca pamahaman carita pondok siswa kelas VIII MTs Al-Inayah Kota Bandung taun ajaran 2020/2021. Latar belakang dalam penelitian ini yaitu kurangnya kemampuan membaca pemahaman cerita pendek siswa di masa pandemi. Tujuan penelitian ini yaitu untuk mendeskripsikan kemampuan membaca pemahaman cerita pendek siswa yang menggunakan media Animasi 2D, siswa yang tidak menggunakan média Animasi 2D, dan bédanya kamampuan membaca yang menggunakan média Animasi 2D serta yang tidak menggunakan Animasi 2D di Mts Al-Inayah Kota Bandung taun ajaran 2020/2021. Pendekatan yang digunakan dalam penelitian ini yaitu pendekatan kuantitatif dengan menggunakan metode eskperimen murni (True Experimental Design), dengan desain Pretest-Posttest Control Design. Populasi dalam penelitian ini yaitu siswa MTs Al-Inayah Kota Bandung tahun ajaran 2020/2021. Sampel penelitiannya yaitu kelas VIII-E (yang menggunakan media Animasi 2D) dan kelas VIII-C yang tidak menggunakan media Animasi 2D. Teknik pengumpulan data yang digunakan dalam penelitian ini yaitu tes tulis. Berdasakan hasil penelitian, kemampuan membaca pemahaman cerita pendek siswa MTs-Al Inayah Kota Bandung tahun ajaran 2020/2021 yang menggunakan media Animasi 2D sebelumnya tergolong kategori "sedang" dengan rata-rata 70.3, sesudah menggunakan média Animasi 2D tergolong kategori "bagus" dengan rata-rata 90.0, sedangkan yang tidak menggunakan média Animasi 2D sebelumnya tergolong kategori "sedang" dengan rata-rata 74.4, setelah tidak menggunakan media Animasi 2D tergolong kategori "bagus" dengan rata-rata 82.8. Setelah dilakukan hasil uji statistik non pamaramteri, nilai Asymp sig. (2-tailed) menunjukkan 0.016 < 0.05. h0 ditolak ha diterima. Artinya ada perbedaan signifikan antara kelas yang menggunakan media Animasi 2D dan yang tidak menggunakan Animasi 2D. Berdasarkan hasil akhir penelitian, bisa disimpulkan bahwa media Animasi 2D eféktif digunakan dalam pembelajaran membaca pemahaman siswa kelas VIII MTs Al-Inayah Kota Bandung tahun ajaran 2020/2021. The background in this study is the lack of ability to read the short story comprehension of students during the pandemic. The purpose of this study is to describe the ability to read short story comprehension of students who use 2D Animation media, students who do not use média 2D Animation, and those who can read using média 2D Animation and who do not use 2D Animation in Mts Al-Inayah Bandung year 2020/2021. Using a pure experiment method (True Experimental Design), with a Pretest-Posttest Control Design design. The population in this study is students of MTs Al-Inayah Bandung school year 2020/2021. The research samples were class VIII-E (which uses 2D Animation media) and class VIII-C which does not use 2D Animation media. The data collection technique used in this study is a writing test. Based on the results of the study, the ability to read the ( the comprehension short story students of MTs Al-Inayah that used 2D Animation media was previously classified as a "medium" category with an average of 70.3, after using média 2D Animation classified as a category "good" with an average of 90.0, After Using 2D Animation, while those who do not use média 2D Animation previously classified as the category "medium" with an average of 74.4, after not using 2D Animation media classified as the category "good" with an average of 82.8. after the results of non pamaramteri statistical tests, asymp sig value. (2-tailed) 0.016 < 0.05. h0 denied ha accepted. This means that there is a significant difference between classes that use 2D Animation media and those that don't use 2D Animation. Based on the final results of the study, it can be concluded that 2D Animation media is used in the learning of reading the understanding of students of grade VIII MTs Al-Inayah Bandung school year 2020/2021.