MODÉL PANGAJARAN THINK-TALK-WRITE (TTW) PIKEUN NGARONJATKEUN KAMAMPUH NULIS CARITA PONDOK (Studi Kuasi Ekspérimén di Kelas XI - Perbankan Syariah SMK Al-Husaeniyah Taun Ajar 2021/2022) - Anisa Azizah, - (2021)
Kasang tukang dina ieu panalungtikan nyaéta kurangna kamampuh nulis carita pondok siswa kelas XI Perbankan Syariah SMK Al-Husaeniyah taun ajar 2021/2022. Tujuan dina ieu panalungtikan nyaéta ngadéskripsikeun: (1) kamampuh nulis carita pondok siswa kelas XI Perbankan Syariah SMK Al-Husaeniyah Taun Ajar 2021/2022 saméméh ngagunakeun modél pangajaran Think-Talk-Write (TTW); (2) kamampuh nulis carita pondok siswa kelas XI Perbankan Syariah SMK Al-Husaeniyah Taun Ajar 2021/2022 sanggeus ngagunakeun modél pangajaran Think-Talk-Write (TTW); (3) bédana anu signifikan antara saméméh jeung sanggeus ngagunakeun modél pangajaran Think-Talk-Write (TTW). Dina ieu panalungtikan ngagunakeun pamarékan kuantitatif kalayan métode kuasi ékspérimén jeung ngagunakeun desain pre-test and post-test. Sumber data dina ieu panalungtikan nyaéta siswa kelas XI Perbankan Syariah SMK Al-Husaeniyah taun ajar 2021/2022 anu jumlahna aya 28 siswa kalayan instrumén na nyaéta hasil tina tés siswa. Téknikna nyaéta téhnik tés. Hasil panalungtikanna nyaéta: (1) kamampuh nulis carita pondok siswa saméméh ngagunakeun modél pangajaran Think-Talk-Write (TTW) kagolong can mampuh kalayan rata-rata peunteun 54,1; (2) kamampuh siswa sanggeus ngagunakeun modél pangajaran Think-Talk-Write (TTW) kagolong geus mampuh kalayan rata-rata peunteunna 82,7; (3) aya béda anu signifikan kamampuh siswa dina nulis carita pondok antara saméméh jeung sanggeus ngagunakeun modél pangajaran Think-Talk-Write (TTW). Sanggeus dilakukeun hasil uji statistic non parametris nilai Asymp sig. (2-tailed) nuduhkeun 0,000 < 0,05. H0 ditolak jeung Ha ditarima. Hartina aya béda anu signifikan antara kamampuh nulis carita pondok siswa saméméh jeung sanggeus ngagunakeun modél pangajaran Think-Talk-Write (TTW). Dumasar hasil ahir ieu pananlungtikan, bisa dicindekkeun yén modél pangajaran Think-Talk-Write (TTW) éféktif digunakeun dina pangajaran nulis carita pondok ka siswa kelas XI Perbankan Syariah SMK Al-Husaeniyah taun ajaran 2021/2022. Kecap Galeuh: Modél Pangajaran, Modél Think-Talk-Write (TTW), Nulis Carita Pondok MODEL PEMBELAJARAN THINK-TALK-WRITE (TTW) UNTUK MENINGKATKAN KEMAMPUAN MENULIS CERITA PENDEK (STUDI ÉKSPÉRIMÉN DI KELAS XI PERBANKAN SYARIAH SMK AL-HUSAENIYAH TAUN AJARAN 2021/2022) Anisa Azizah ABSTRAK Latar belakang dari penelitian ini adalah kurangnya kemampuan menulis cerita pendek siswa kelas XI Perbankan Syariah SMK Al-Husaeniyah tahun ajaran 2021/2022. Tujuan dari penelitian ini yaitu mendeskripsikan: (1) kemampuan menulis cerita pendek siswa kelas XI Perbankan Syariah SMK Al-Husaeniyah Tahun Ajaran 2021/2022 sebelum menggunakan model pembelajaran Think-Talk-Write (TTW); (2) kemampuan menulis cerita pendek siswa kelas XI Perbakan Syariah Tahun Ajaran 2021/2022 sesudah menggunakan model pembelajaran Think-Talk-Write (TTW); (3) bedanya yang signifikan antara sebelum dan sesudah menggunakan model pembelajaran Think-Talk-Write (TTW). Dalam penelitian ini menggunakan pendekatan kuantitatif dengan metode kuasi ekperimen dan menggunakan desain pre-test dan post-test. Sumber data dalam penelitian ini adalah siswa kelas XI Perbakan Syariah SMK Al-Husaeniyah tahun ajaran 2021/2022 yang berjumlah 28 siswa dengan instrumennya yaitu hasil dari tes siswa. Tekniknya adalah Teknik tes. Hasil dari penelitian ini adalah: (1) kemampuan menulis cerita pendek siswa sebelum menggunakan model pembelajaran Think-Talk-Write (TTW) tergolong belum mampuh dengan nilai rata-rata 54,1; (2) kemampuan siswa sesudah menggunakan model pembelajaran Think-Talk-Write (TTW) tergolong sudah mampuh dengan nilai rata-rata 82,7; (3) adanya beda signifikan kemampuan siswa dalam menulis cerita pendek antara sebelum dan sesudah menggunakan model pembelajaran Think-Talk-Write (TTW). Sesudah dilakukan hasil uji statistic non parametris nilai Asymp sig. (2-tailed) menunjukan 0,000 < 0,05. H0 ditolak Ha diterima. Artinya ada béda yang signifikan antara kemampuan menulis cerita pendek siswa sebelum dan sesudah menggunakan model pembelajaran Think-Talk-Write (TTW). Berdasarkan hasil akhir penelitian ini, dapat disimpulkan bahwa model pambelajaran Think-Talk-Write (TTW) efektif digunakan dalam pembelajaran menulis cerita pendek kepada siswa kelas XI Perbankan Syariah SMK Al-Husaeniyah tahun ajaran 2021/2022. Kata Kunci: Model Pembelajaran, Model Think-Talk-Write (TTW), Menulis Carita Pondok. THINK-TALK-WRITE (TTW) LEARNING MODEL TO IMPROVE SHORT STORY WRITING SKILLS (ÉKSPÉRIMÉN STUDY IN CLASS XI SHARIA BANKING SMK AL-HUSAENIYAH SCHOOL YEAR 2021/2022) Anisa Azizah ABSTRACT The background of this study is the lack of ability to write short stories of grade XI students of Sharia Banking SMK Al-Husaeniyah school year 2021/2022. The purpose of this study is to describe: (1) the ability to write short stories of students of grade XI Sharia Banking SMK Al-Husaeniyah School Year 2021/2022 before using the Think-Talk-Write (TTW) learning model; (2) the ability to write short stories of grade XI students of the Shariah School Year 2021/2022 after using the Think-Talk-Write (TTW) learning model; (3) a significant difference between before and after using the Think-Talk-Write (TTW) learning model. In this study using quantitative approach with quasi-experiment method and using pre-test and post-test design. The data source in this study is a grade XI student of Perbakan Syariah SMK Al-Husaeniyah in the 2021/2022 school year which consists of 28 students with instruments that are the results of student tests. The technique is test technique. The results of this study are: (1) the ability to write short stories of students before using the Think-Talk-Write (TTW) learning model is classified as incapable with an average score of 54.1; (2) students' ability after using the Think-Talk-Write (TTW) learning model is classified as capable with an average score of 82.7; (3) there is a significant difference in students' ability to write short stories between before and after using the Think-Talk-Write (TTW) learning model. After the results of non-parametric static test results asymp sig value. (2-tailed) indicates 0.000 < 0.05. H0 denied Ha was accepted. This means that there is a significant difference between students' short story writing skills before and after using the Think-Talk-Write (TTW) learning model. Based on the final results of this study, it can be concluded that the Think-Talk-Write (TTW) learning model is effectively used in the learning of short story writing to students of grade XI sharia banking SMK Al-Husaeniyah school year 2021/2022. Keywords: Learning Model, Think-Talk-Write Model (TTW), Short Story Writing.