MÉDIA FILM PONDOK BASA SUNDA PIKEUN NGARONJATKEUN KAMAMPUH NULIS CARITA PONDOK (Studi Kuasi Ékspérimén ka Siswa Kelas XI IPA SMA Negeri 5 Garut Taun Ajaran 2020/2021) - Elis Setiani, - (2020)
Kasang tukang ieu panalungtikan nyaéta kurangna kamampuh nulis siswa dina nulis karangan, khususna dina nulis carita pondok. Tujuan dilaksanakeuna ieu panalungtikan nyaéta pikeun ngadéskripsikeun kamampuh siswa dina nulis carita pondok ku bantuan média film pondok basa Sunda salaku alatna pikeun mekarkeun ide carita. Salian ti anu dipaparkeun di luhur, tujuan panalungtikan lianna nyaéta pikeun ngadéskripsikeun: (1) kamampuh nulis carita pondok siswa saméméh ngagunakeun média film pondok, (2) kamampuh nulis carita pondok siswa sabada ngagunakeun média film pondok, jeung (3) bédana antara kamampuh nulis carita pondok siswa saméméh jeung sabada maké média film pondok. Ieu panalungtikan ngagunakeun pamarekan kuantitatif kalayan ngagunakeun métode kuasi ékspérimén désain one group pretest-posttest. Sumber datana nyaéta karangan siswa SMA Negeri 5 Garut kelas XI IPA 1 taun ajar 2020/2021. Téknik ngumpulkeun data dina ieu panalungtikan ngagunakeun tés nulis carita pondok. Hasil panalungtikanana nyaéta 1) kamampuh nulis carita pondok saméméh ngagunakeun média film pondok kalawan rata-rata peunteun 67,04 tina kritéria ketuntasan minimal 75; 2) kamampuh nulis carita pondok siswa sabada diajar ngagunakeun média film pondok kalawan rata-rata peunteun 85,8 tina kritéria ketuntasan minmal 75; 3) aya béda anu signifikan antara kamampuh nulis carita pondok saméméh jeung sabada ngagunakeun média film pondok kalawan peunteun saméméh 67,04 ngaronjat jadi 85,8. Hasil uji hipotésis data ngagunakeun uji paramétrik dina aplikasi SPSS vérsi 18, nuduhkeun nilai signifikan 0,000 nu hartina leuwih leutik tina 0,05. Bisa dicindekeun yén média pangajaran film pondok basa Sunda bisa ngaronjatkeun kamampuh nulis carita pondok siswa kelas XI IPA 1 SMA Negeri 5 Garut.